Ποιά Είμαι

Ποια Είμαι

Γεννήθηκα στις 13 Νοεμβρίου 1987 στον Πειραιά, σε μια πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Οι γονείς μου με δίδαξαν, μέσα από τη δική τους στάση ζωής, να μην φοβάμαι τις προκλήσεις, να σέβομαι αλλά και να μάχομαι για την ευθύνη, να προσφέρω από οποιαδήποτε θέση μπορώ και να είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα. 

Έφυγα για την Αγγλία στα 17 μου και έκανα όλες τις σπουδές μου στα Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στις Αναπτυξιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Διετέλεσα Επισκέπτρια Λέκτορας Οικονομικών της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έζησα 11 χρόνια στην Αγγλία και τη Γαλλία και έχω διατελέσει εκτός από Λέκτορας στο Cambridge και Λέκτορας στο UCL, Οικονομολόγος στον Ο.Ο.Σ.Α., καθώς και Οικονομική Σύμβουλος αρκετών Κυβερνήσεων και του ΟΗΕ. Αγαπώ τη διδασκαλία και προσπαθώ να επιστρέφω σε αυτήν όταν μου το επιτρέπει ο χρόνος. Αρθρογραφώ σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και το βιβλίο μου ”The Inexorable Evolution of Financialisation” έχει δημοσιευτεί από την Palgrave Macmillan.

Το 2016 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επέλεξε ως σύμβουλό του, σε θέματα Μεταρρυθμίσεων. H ενεργή συμμετοχή μου στην πολιτική ζωή του τόπου αρχίζει με την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. Το 2019, διορίζομαι Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου έθεσα το πλαίσιο των πολιτικών μας παρεμβάσεων δίνοντας έμφαση σε ενεργητικές πολιτικές πάνω στους άξονες της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και της αποϊδρυματοποίησης. 

Με την ομάδα μου εργαστήκαμε εντατικά ώστε να δώσουμε λύσεις σε κενά δεκαετιών και προβλήματα που χρονίζουν. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία συμπεριληπτική στην οποία όλες και όλοι να έχουν ρόλο και λόγο.

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023, εκλέχτηκα βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορίστηκα Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων της ειδικής αγωγής και της λειτουργίας των επαγγελματικών λυκείων.

Συνεχίζουμε Δυνατοί Μαζί!