Βιογραφικό

Ποια Είμαι

Γεννήθηκα στις 13 Νοεμβρίου 1987 στον Πειραιά, σε μια πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Οι γονείς μου με δίδαξαν, μέσα από τη δική τους στάση ζωής, να μην φοβάμαι τις προκλήσεις, να σέβομαι αλλά και να μάχομαι για την ευθύνη, να προσφέρω από οποιαδήποτε θέση μπορώ και να είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα. 

Έφυγα για την Αγγλία στα 17 μου και έκανα όλες τις σπουδές μου στα Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στις Αναπτυξιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Διετέλεσα Επισκέπτρια Λέκτορας Οικονομικών της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έζησα 11 χρόνια στην Αγγλία και τη Γαλλία και έχω διατελέσει εκτός από Λέκτορας στο Cambridge και Λέκτορας στο UCL, Οικονομολόγος στον Ο.Ο.Σ.Α., καθώς και Οικονομική Σύμβουλος αρκετών Κυβερνήσεων και του ΟΗΕ. Αγαπώ τη διδασκαλία και προσπαθώ να επιστρέφω σε αυτήν όταν μου το επιτρέπει ο χρόνος. Αρθρογραφώ σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και το βιβλίο μου ”The Inexorable Evolution of Financialisation” έχει δημοσιευτεί από την Palgrave Macmillan.

Το 2016 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επέλεξε ως σύμβουλό του, σε θέματα Μεταρρυθμίσεων. H ενεργή συμμετοχή μου στην πολιτική ζωή του τόπου αρχίζει με την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. Το 2019, διορίζομαι Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου έθεσα το πλαίσιο των πολιτικών μας παρεμβάσεων δίνοντας έμφαση σε ενεργητικές πολιτικές πάνω στους άξονες της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και της αποϊδρυματοποίησης. 

Με την ομάδα μου εργαζόμαστε εντατικά ώστε να δίνουμε λύσεις σε κενά δεκαετιών και προβλήματα που χρονίζουν. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία συμπεριληπτική στην οποία όλες και όλοι έχουν ρόλο και λόγο. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Συνεχίζουμε Δυνατοί Μαζί!

Σημαντικές Στιγμές

1974

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974 στην Αθήνα. Γονείς του η Νίκη Διαμαντή-Καραμανλή και ο Αχιλλέας Καραμανλής

1995

Ενώ μεγάλωσε στην Αθήνα, από μικρός ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες.

2006

Με την σύζυγό του Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή είναι ιδιαίτερα περήφανοι, για την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει και τα τρία τους παιδία, την Αναίς, την Άρια και τον Αχιλλέα.

2010

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης ενώ επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη αποκτώντας τον μεταπτυχιακό του τίτλο.

2019

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», καθώς και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Επιτρόπων της Σχολής Fletcher.